Brouwhuys Reuz

Brouwhuys Reuz

De brouwmeesters van brouwhuys Reuz bieden verschillende activiteiten aan. Klik op lees meer voor het overzicht.

 

Lees meer
Workshop bierbrouwen incl. barbecue

Op de Reuselhoeve kun je zelf je bier brouwen. Met een heuse brouwmeester ga je stap voor stap aan de slag met je eigen brouwinstallatie. Ondertussen leer je van alles over schroten, maischen, filteren, spoelen, koken, koelen en ingrediënten als hop en gist. Na 6 weken is je eigen bier klaar. Je kunt je brouwsel dan ophalen bij de Reuselhoeve of er een gezellige proefavond met bijvoorbeeld een barbecue aan vastplakken. De workshop Bier Brouwen duurt zo’n 4 uur. Maar dan ben je ook wel bijna een brouwmeester. De workshop is alleen mogelijk in combinatie met de proeverij en de budget barbecue.

Bierproeverij

Als u geïnteresseerd bent in welke bierstijlen er zijn, waar ze vandaan komen, welke grondstoffen ze bevatten, wat de typische kenmerken zijn van elke bierstijl en of u deze kunt herkennen in een selectie van de bieren van Brouwhuys ReuZ dan is een proeverij van 5 bieren in proefglaasjes van 15 cl. onder begeleiding van een biersommelier een uiterst leerzame en tegelijkertijd gezellige activiteit. De proeverij is inclusief een kaasplankje bij waarin een van de bieren verwerkt is, dan is dat Brabants Genieten op zijn best. Een proeverij duurt gemiddeld 2 uur.

Minimaal aantal van 5 deelnemers. Kosten proeverij van 5 bieren € 20,- p.p. inclusief kaasplankje

Rondleiding Brouwhuys Reuz

Onder begeleiding van een van de brouwmeesters van Brouwhuys ReuZ krijgt u een rondleiding in de brouwerij. We starten bij het brouwhuis op de 1e verdieping. Daar leggen we het proces uit van graan tot suikerwater. Daarna bezoeken we de kelder. Daar krijgt u inzicht in de ontwikkeling van suikerwater naar bier met het bottelen en nagisting op de fles. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en is inclusief 1 consumptie naar keuze.

Minimaal aantal deelnemers is 5 personen. Kosten zijn € 10,- p.p.

Bierquiz

Wil je een van de opties combineren met een uitdagende activiteit dan kies je voor de bierquiz. In kleine groepjes test je je kennis over bier en de bierwereld. We doorlopen een kleine 40 meerkeuzevragen. Na afloop brengen we in beeld wat de juiste antwoorden zijn en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Uiteraard staat daar een leuke prijs tegenover. De bierquiz duurt ongeveer 1 uur.

Eenmalige kosten ongeacht het aantal deelnemers € 15,00 inclusief de prijs voor de winnaar..

Cursus bierbrouwen

Een cursus duurt gemiddeld 7 uur en kan geboekt worden gedurende vanaf ’s morgens vroeg, of vanaf 13.00 uur ’s middags. Afhankelijk van de starttijd wordt de cursus gecombineerd met een lunch, of een bbq of eetplank. Deze opties zijn te boeken elders op de site.

De cursisten krijgen van te voren via de mail een paper toegestuurd die je thuis bestudeert. Op de cursusdag doorloop je alle brouwstappen in een klein groepje met een eigen brouwinstallatie. Met behulp van de paper, een brouwlog waarop alle brouwstappen staan, een uitdraai van het recept en een brouwprogramma bereik je aan het einde van de dag het gewenste resultaat. Uiteraard werk je onder begeleiding van de brouwmeester en krijg je per stap de theorie aangeboden. Je kunt van te voren aangeven welke bierstijl je wilt brouwen. De brouwmeester maakt dan het recept en zorgt voor de benodigde grondstoffen. Na 4 weken kom je eventueel terug en kun je mee helpen met het bottelen van het bier. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na nog eens 2 weken kun je het gebottelde bier komen proeven en/of inkopen. Je betaalt dan € 1,00 per flesje van je zelf gebrouwen bier. We werken in een groepje met minimaal 6 cursisten. Ben je met minder dan voegen we individuen of kleine groepjes samen. De cursus is vaak op vrijdag of zaterdag. Je wordt benaderd over de datamogelijkheden zodra er een minimum aantal deelnemers van 6 personen is. Bestaat je groep uit 6 of meer dan kun je rechtstreeks via de site boeken.

De kosten voor de cursus zijn € 50,00 p.p.. We adviseren de cursus te combineren met een lunch of een diner. Tussendoor een proeverij van 5 of meer Reuzenbieren boeken past uiteraard uitstekend.

Reviews

Toen mijn man 75 jaar werd heeft hij als cadeau jullie Klim Slim parcours gekregen en was hij de oudste deelnemer ooit. Afgelopen zaterdag heeft hij wederom hetzelfde parcours afgelegd met als leeftijd 78!! Dit is denk ik wel een toprecord……..ik ben in ieder geval heel trots…en ook tevreden over jullie activiteiten.

Joke Peeters -

Geen verbeterpunten Het ontvangst had wat beter gemogen. Wilden onszelf netjes melden, maar werden in eerste instantie niet echt te woord gestaan. Vervolgens werd er in diezelfde tijd buiten op het terras al opgenomen. Wij hadden echter een arrangement hiervoor geboekt. Het eten was prima, alleen jammer dat er geen goede plek was gereserveerd, dit aangezien we toch tijdig gereserveerd hadden.

van der Weide -

Perfect!

Familie de Kruif -

De activiteit was kotter dan gedacht. Er werd aan gegeven dat het programma langer 2,5/3 uur zou duren. Uiteindelijk duurde het spel maar 45 min. Met omkleden en uitleg een uurtje. Als ik dat geweten had was ik wat later begonnen. Snelheid van bediening kon beter op het terras. Binnen was het prima.

van belkom -

We gingen paintballen en dit was goed geregeld. We vonden de overalls iets aan de krappe kant (kinderen van 14 – 15 jaar). De begeleiding was gewoon goed. We vonden de drankprijzen wat aan de hoge kant. De snelheid van bedienen was prima en het personeel deed goed zijn best. Kwalitatief van het eten is goed. Het terras buiten was nog maar net klaar. Als de tuin aangelegd is, hebben jullie een mooi terras.

E. Bruers -

Het kanovaren was een erg leuke ervaring.

Neggers-Smits -

Prima begeleiding! Betere aanduiding “einde Hilvertocht”. Bediening was uitstekend.

Fons Meijer -

De activiteit was super uitgelegd. Bediening was top.

Van den Heuvel -

Wij hebben laserschieten in het veld gedaan, de begeleiding was goed. de jongen had veel geduld met onze pubers. de pistolen waar wel zwaar als je na een tijdje hiermee hebt rond gelopen voelden ze hun armen heel zwaar worden. het zou fijn zijn als er voor de kinderen een kinder laser-pistool zou zijn. daar komen we nog een keertje voor terug.

Bildstein -

Goed, uitleg in stapjes zodat de kinderen niet alles in één keer hoeven te onthouden. De begeleider had niet op het netvlies dat we bij paintball extra verfballetjes hadden besteld, daar moesten we naar vragen maar kregen ze toen ook meteen (we hadden alleen geen tijd meer om ze op te maken). Frietjes + snack was prima. Misschien ranja opnemen in het arrangement ipv apart afrekenen, zodat je een totaal concept hebt?

Pouwels -

Begeleiding was heel goed, relax en kundig! De kinderen bijna allen 10 jaar oud vonden het geweldig! Ze hadden niet in de gaten al 1,5 uuraan het klimmen te zijn, dachten half uur! Ik heb geenvebeterpunten! Super mooie locatie, veel ruimte, goede akoestiek, vriendelijke bediening. Heel ontspannen!

Van den Oever -

Goede begeleiding. Bij start van de activiteit wel erg druk in het klimbos. Na een half uur werd het gelukkig iets rustiger.

van den Broeke -

De begeleiding door Marijn was superleuk, hij had de kinderen goed onder controle en de kinderen hebben lekker vooraf en nadien in de speeltuin gespeeld. Leuke bediening! Het was heel rustig maar we werden erg leuk geholpen. Frietjes en tosti waren vooral erg lekker!

Janneke Schrama-Scheepens -

Wij hebben gepaintballd met voornamelijk meisjes van 9/10 jaar oud. De een na de ander kwam huilend terug omdat er van te dicht bij werd geschoten. Dat was jammer. Er kan een betere uitleg worden gegeven of de regels kunnen tussendoor nog eens opnieuw uitgelegd worden. De begeleiding was verder erg leuk en enthousiast. En het eten was prima.

D. Ansems -

Het was heel goed geregeld, personeel was behulpzaam en de kanotocht was heerlijk. We hebben dan ook geen tips ter verbetering. Prima!

Walraven-de Vet -

Het was goed georganiseerd Deskundig, attente en vriendelijke bediening.

Rabobank Hart van Brabant -

Prima Niets op aan te merken

Huijsen v.d. -

Begeleiding was heel goed contact met de groep ook goed. Wc race zeer geslaagd. Koffie en drank en de appeltaart smaakte goed.

john van meel -

Heel positief en professioneel. Vriendelijke bediening en gastvrij. Alles was naar wens.

Feestje Willem van Hulten -

Prima gedaan! Enthousiaste medewerkers. Die het spel leuk vorm gaven Prima. Zeer vriendelijk.

Franken -

De activiteiten zijn erg in de smaak gevallen bij de kinderen en ze hebben een geweldige middag gehad. Wel zat er relatief veel tijd tussen het kanovaren en laser schieten. De tijd van 1,5 uur was al veel maar er was een vertraging van meer dan 30 minuten waardoor ze zich 2 uur hebben moeten vermaken. Vriendelijk personeel en netjes verzorgd. Wel lagen er nog enkele stenen los op het terras. De snelheid en aandacht waren goed.

Kroot -

Leuke activiteit en goede, enthousiaste begeleiding. De bediening vond ik meer dan vriendelijk en hulpvaardig bij vragen / verzoeken. De drankjes liet helaas (te) lang op zich wachten.

Stichting Döllekesgat -

Erg goed tevens goede chauffeur Geen commentaar

Antonius -

Leuke activiteit paintball schieten, goede begeleiding, antwoord op vragen, leuke opdrachten. Heerlijke tafelfriet, goed verzorgd, gezellig en fijn dat er gevraagd word of er voldoende is, kregen nog wat frietjes bij.

familie van alphen -

Iets meer spelvariatie. Eventueel 2 verschillende groepen(verschillende boekingen) tegen elkaar laten paintballen. Als ze het ermee eens zijn dan.
Dan wordt het speelveld ook groter. Bediening en eten was goed

Kulas -

We hebben gekozen voor bierbrouwen om samen met onze opdrachtgever aan samenwerking te werken en zo elkaar te leren kennen. Sjaak heeft het leuk gedaan en daardoor een gemoedelijke sfeer. Tip is om in het arrangement een kaas en boreelhapje toe te voegen. Het is van 14:00-18:00 anders vrij lang. Sanne heeft dit super aangepakt door na overleg borrelhapjes en kaasplankje (hallal) te maken. Het is misschien nog leuker om een de bbq te zien tijdens het eten en er de mogelijkheid te bieden om te zitten en te staan.

Allinq -

Goed geregeld.

van de kerkhof -

Iedereen was erg enthousiast over de activiteit. De begeleiding was goed. Het omkleden en starten had iets sneller en concreter gekund. Bediening was zeer goed! De kwaliteit en vriendelijkheid was goed. De snelheid had iets hoger gekund, maar we waren ook met 42 personen. De prijs vond ik persoonlijk wel wat hoog (3,50 voor een tosti).

Mostert -

Goed!

bijen vereniging -

Activiteiten en bediening was goed.

van Dongen -

Activiteit was leuk maar kort, begeleiding goed en enthousiast. Misschien wat meer varianten van de race (bv afvalrace,of1 vrouw tegen 1 man). Alleen wat gedronken goede bediening.

Baudoin -

Heel erg leuk en gezellig begeleiding vriendelijk en goed Zeer tevreden en meer als genoeg te eten bediening goed.

Voskuil -

Superleuk met Marijn. Mede door zijn begeleiding loopt zo’n feestje ook goed. Strakke regels, af en toe de boel de boel laten en gewoon heel veel gezelligheid. Hele leuk sfeer tussen de jongens onderling. Prachtige locatie met heerlijk eten. Kinderen vonden de friet op tafel kei leuk en wij hebben lekker van de kaart gegeten. Was ook heerlijk.

Kinderfeestje Jelte -

Activiteiten en bediening waren.

P. Faber -

De groep heeft het klimmen super leuk gevonden. Ook de begeleiding was prima. De koffie en de chocomel smaakte niet optimaal, vrij waterig. Daar zou de kwaliteit van verbeterd mogen worden, zodat de prijs/kwaliteitverhouding klopt. Personeel was vriendelijk.

Mutsaers -

We vonden het super leuk en goed geregeld! Bediening Super goed en leuk

Kinderfeestje Cis van Erve -

Iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Kortom, het sloot goed aan. Ik heb goede recensies gehad. Leuke, vlotte bediening en eten gewoonweg meer dan goed en voldoende.

van den Heijkant -

Vond de Oudhollandse spellen tegenvallen hierbij alleen korte uitleg vooraf. Spel eerder gestaakt omdagt het “dood” viel. Op de vragen in de steptocht hebben we ook geen feedback gekregen. Was heerlijk eten !

Leeggangers -

Leuk en goed georganiseerd (mini paintbal). Tevreden. Bediening was ook goed. Leuk tafelfriet!

Familie van den Broek -

Heel leuk. Vriendelijke en enthousiaste begeleiding. Eten was snel klaar. Zeer lekker. En omdat er 2 kindjes geen snack wilden, kregen wij die. Erg klantvriendelijk.

R. Bekkers -

De aangeboden lunchplank was prima verzorgd en de ontvangst was okay De sfeer in de nieuwe ruimte is heel fijn en de grote tafel ideaal voor een groep van circa 15 personen

Familie Rijnen -

Begeleiding was goed, ook in de voorbereiding werd er zeer goed ingespeeld op de behoeften van mij als klant, maar vooral mijn zoon als jarige job.
De activiteit werd ook heel leuk n stoer gevonden door de jongetjes. Eten was prima. Misschien bij tafelfriet geen bakjes mayo / ketchup neerzetten, maar potten om knijpen wat je nodig hebt. Tegen voedselverspillinf, bovendie n is zelf knijpen superleuk bij tafelfriet.

Muilwijk -

Heel goed, vooral zo door gaan! Bbq was echt top, werd ook met meerdere dingen tekening gehouden! De frietjes op tafel blijven de kinderen leuk vinden

Geijs -

Begeleiding was goed en netjes geregeld. Activiteiten en faciliteiten zijn gewoon top ! niets aan veranderen – was snel, goed, netjes.
Kortom tot de volgende keer 🙂

van de Logt -

begeleiding was prima prima. Eenvoudig, maar goed, lekker en voldoende. Het informele karakter (smulplanken) bevorderd de sfeer. Wellicht meerder opties aanbieden: basisplank/luxe plank voor meer diversiteit.

Wasco Tilburg -

Dit vind ik goed Slecht maar dit is waarschijnlijk gekomen door dat t de laatste dag was voor dat jullie gingen verhuizen.

Lelieveld -

Zo laten was gezellig! De gekruide friet vond ik persoonlijk te pittig.

Heuvelmans -

Leuk! Goed

De wit -

Deze was prima. Prima bediening

Hedwig Morel -

Deze was echt uitstekend. Activiteit was geweldig leuk, behalve dat in het begin 1 paintball geweer veel haperde. Begeleiding was erg goed. Verder veel lol gehad, gaan we zeker nog eens doen. Prima.

Masselink -
Alle reviews bekijken

Delen met anderen

Delen via:

Beschikbaarheid
MA DI WO DO VR ZA ZO
Ochtend
Middag
Reuselhoeve
Contact
Reuselhoeve
Heizenschedijk 1
5066 PL Moergestel
info@reuselhoeve.nl 013 - 513 60 31
Nieuwsbrief

Schrijf je in met je e-mail adres blijf op de hoogte!
Velden met * zijn verplichte velden

De artikel(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagentje.