Brouwhuys Reuz

Brouwhuys Reuz

De brouwmeesters van brouwhuys Reuz bieden verschillende activiteiten aan. Klik op lees meer voor het overzicht.

 

Lees meer
Workshop bierbrouwen incl. barbecue

Op de Reuselhoeve kun je zelf je bier brouwen. Met een heuse brouwmeester ga je stap voor stap aan de slag met je eigen brouwinstallatie. Ondertussen leer je van alles over schroten, maischen, filteren, spoelen, koken, koelen en ingrediënten als hop en gist. Na 6 weken is je eigen bier klaar. Je kunt je brouwsel dan ophalen bij de Reuselhoeve of er een gezellige proefavond met bijvoorbeeld een barbecue aan vastplakken. De workshop Bier Brouwen duurt zo’n 4 uur. Maar dan ben je ook wel bijna een brouwmeester. De workshop is alleen mogelijk in combinatie met de proeverij en de budget barbecue.

Bierproeverij

Als u geïnteresseerd bent in welke bierstijlen er zijn, waar ze vandaan komen, welke grondstoffen ze bevatten, wat de typische kenmerken zijn van elke bierstijl en of u deze kunt herkennen in een selectie van de bieren van Brouwhuys ReuZ dan is een proeverij van 5 bieren in proefglaasjes van 15 cl. onder begeleiding van een biersommelier een uiterst leerzame en tegelijkertijd gezellige activiteit. De proeverij is inclusief een kaasplankje bij waarin een van de bieren verwerkt is, dan is dat Brabants Genieten op zijn best. Een proeverij duurt gemiddeld 2 uur.

Minimaal aantal van 5 deelnemers. Kosten proeverij van 5 bieren € 20,- p.p. inclusief kaasplankje

Rondleiding Brouwhuys Reuz

Onder begeleiding van een van de brouwmeesters van Brouwhuys ReuZ krijgt u een rondleiding in de brouwerij. We starten bij het brouwhuis op de 1e verdieping. Daar leggen we het proces uit van graan tot suikerwater. Daarna bezoeken we de kelder. Daar krijgt u inzicht in de ontwikkeling van suikerwater naar bier met het bottelen en nagisting op de fles. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en is inclusief 1 consumptie naar keuze.

Minimaal aantal deelnemers is 5 personen. Kosten zijn € 10,- p.p.

Bierquiz

Wil je een van de opties combineren met een uitdagende activiteit dan kies je voor de bierquiz. In kleine groepjes test je je kennis over bier en de bierwereld. We doorlopen een kleine 40 meerkeuzevragen. Na afloop brengen we in beeld wat de juiste antwoorden zijn en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Uiteraard staat daar een leuke prijs tegenover. De bierquiz duurt ongeveer 1 uur.

Eenmalige kosten ongeacht het aantal deelnemers € 15,00 inclusief de prijs voor de winnaar..

Cursus bierbrouwen

Een cursus duurt gemiddeld 7 uur en kan geboekt worden gedurende vanaf ’s morgens vroeg, of vanaf 13.00 uur ’s middags. Afhankelijk van de starttijd wordt de cursus gecombineerd met een lunch, of een bbq of eetplank. Deze opties zijn te boeken elders op de site.

De cursisten krijgen van te voren via de mail een paper toegestuurd die je thuis bestudeert. Op de cursusdag doorloop je alle brouwstappen in een klein groepje met een eigen brouwinstallatie. Met behulp van de paper, een brouwlog waarop alle brouwstappen staan, een uitdraai van het recept en een brouwprogramma bereik je aan het einde van de dag het gewenste resultaat. Uiteraard werk je onder begeleiding van de brouwmeester en krijg je per stap de theorie aangeboden. Je kunt van te voren aangeven welke bierstijl je wilt brouwen. De brouwmeester maakt dan het recept en zorgt voor de benodigde grondstoffen. Na 4 weken kom je eventueel terug en kun je mee helpen met het bottelen van het bier. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na nog eens 2 weken kun je het gebottelde bier komen proeven en/of inkopen. Je betaalt dan € 1,00 per flesje van je zelf gebrouwen bier. We werken in een groepje met minimaal 6 cursisten. Ben je met minder dan voegen we individuen of kleine groepjes samen. De cursus is vaak op vrijdag of zaterdag. Je wordt benaderd over de datamogelijkheden zodra er een minimum aantal deelnemers van 6 personen is. Bestaat je groep uit 6 of meer dan kun je rechtstreeks via de site boeken.

De kosten voor de cursus zijn € 50,00 p.p.. We adviseren de cursus te combineren met een lunch of een diner. Tussendoor een proeverij van 5 of meer Reuzenbieren boeken past uiteraard uitstekend.

Reviews

Goed

R. Cruijssen -

Erg goed.

Van Lieshout -

De kinderen vonden het paintball erg leuk en ik vond dat Ruud het ontzettend goed aanpakte met zoveel kinderen tegelijk. Ook daar heb ik geen verbeterpunten voor. De friet kwam snel op tafel en het was heel slim om vooraf de snacks al te inventariseren.

Senders -

Goed. Kanovaren was leuk, mooie omgeving, eigenlijk geen tips, was gewoon een leuke dag. goed, en enthousiast/vriendelijk personeel.

van Pelt -

De begeleiding was prima. Zeer leuke mannen en goede uitleg. Eten en bediening was was zeer goed. Wij hebben niets te klagen gehad.

van Rooijen -

Het was een leuke activiteit, goede begeleiding. Van ons had de activiteit wat langer mogen duren. We hebben super lekker gegeten. Er was voldoende en er werd goed aangevuld aan de tafels. Op de batsen moest je af en toe wel wachten tot er plaats was. 4 personen per bats pastte niet zo goed.

Broeders -

Van te voren aangeven dat er twee keer per uur een huifkar rijdt. De bevestiging van de mail deed nu vermoeden dat als we later dan 15u aan zouden komen we te laat zouden zijn. Uiteindelijk tot 16u moeten wachten voor we vertrokken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een planning voor iedere groep zodat je weet wat je kan verwachten. Sneller de bestelling komen opnemen (nu uiteindelijk zelf gaan bestellen bij de bar) en vraag even of we compleet zijn, zo niet kom dan een aantal keer terug om te checken of je nog meer drankjes moet schenken.

Kolen -

Goede begeleiding, leuk dat er verschillende spelelementen werden ingebracht door de begeleidster. En niet alleen maar op elkaar schieten. eten was goed. Ik vind een kan limo voor 3,75 behoorlijk, 2 kannen nodig voor 9 kids en nog een ronde van 2 kannen. Misschien eten bij kinderfeestje iets duurder maken en dan kan limo erbij in begrepen zit?

Langelaar -

Goede begeleiding. Bediening prima, heel slim met de friet op tafel. Voor iedereen genoeg

Iding -

Prima. De steps waren alleen wel erg verouderd… Uitleg was sumier, maar op zich goed. Eten was goed, de appeltaart hebben we op. Drinken kwam snel achter elkaar…

Kouwenberg -

Het was helemaal naar wens. geen wijzigingen! De bediening op het terras was goed. Wij hebben niet gegeten. Regelmatig werd er gevraagd of alles naar wens was en of we nog iets wilden drinken.

Sannen -

De workshop was erg leuk en de bbq goed verzorgd. Het was bij aankomst alleen even zoeken naar iemand die ons kon vertellen waar we precies moesten zijn. Het eten was prima en ruim voldoende. Geen verbeteringen nodig voor ons

Fens -

Was helemaal goed! Prima!

Topper -

Prima, goede uitleg en begeleiding Vlotte bediening, nette mensen. De BBQ was goed verzorgd, meer dan voldoende.

Mertens -

Super leuk en prima

Bianca de langen -

Goed

Mascha Norbart -

Het ging erg goed. Goed verzorgt leuk dat er ook de keuze was voor tafelfriet.

Claassen -

De begeleiding is prima. Een gemiste kans is een uitleg over het gebied. Om de beleving rondom het kanovaren te verbeteren, zou een uitleg over het weidevogelgebied en de bossen kunnen bijdragen. Op internet wordt hier veel aandacht aan besteedt en het zou mooi zijn als dat ook terug komt bij de activiteit zelf. Daarnaast vind ik het tweede deel van de Hondstocht het mooist. Een verbetering zou kunnen zijn om de korte route te laten doorlopen tot het eind van de hondstocht en men daar opgehaald wordt. Bediening was prima, geen suggesties.

van Woensel -

Goed verzorgd. Prima

Hutten -

Goede uitleg gehad, leuk dat we met de huifkar gingen. De route met de kano was heel erg mooi vooral het tweede gedeelte na de stuw. Het enige minpuntje is dat je de zelfde route weer terug moet. Het eten was heerlijk. De bediening iets minder snel, maar dit komt misschien ook omdat wij aan de rand van het terras zaten. (op het gras) En het was vrij druk.

Peters -

Goed, alles werd tijdig en goed aangevuld!

Hays -

De begeleiding was prima, het werd goed uitgelegd. Het gehele team was erg te spreken over de bediening en het eten. Toppie verzorgd.

Team Hasselt -

Hier was niks op aan te merken. Één batsbarbeque op 25 personen was misschien een beetje weinig, de eerste ronde moest er in drie groepen gebakken worden.

Vormenfabriek Tilburg -

De planning was dat wij gezien de grote van de groep 2 begeleiders zouden krijgen. Op het laatst moment blijk een van de begeleiders verhinderd te zijn??
Onze begeleider was ontzettend aardig en heeft met veel enthousiastme on begeleid, echt super. BBQ was erg goed en het personeel enorm vriendelijk. Sommige van ons vonden het jammer dat wij met bord op schoot moesten eten.

Kil -

Goed, misschien met het kanovaren wat meer mogelijkheden om bij de opstalplaats wat op te frissen. Bediening was erg goed. Vlotte service. Misschien de bbq uitbereiden met wat meer vlees.

de l'Or -

Perfect. Eten was prima, enig minpuntje…. we moesten best lang wachten als we iets te drinken wilde bestellen.

William van Zundert -

Begeleiding is prima, communicatief en goed getraind. Voelden ons welkom. Activiteit klimmen was een teleurstelling voor de kinderen. 8 jaar en dan alleen een klein oefenparkoers. Zullen we niemand aanraden. Nemen onszelf kwalijk dat we dat niet beter hadden uitgezocht voor de activiteit. Les voor de volgende keer. Eten prima, opvallende was wel dat de groep die na ons kwam zitten en heel rumoerig was eerder friet kreeg. Onze kinderen waren redelijk rustig maar trokken wel de conclusie dat ze zich beter konden misdragen als ze snel geholpen wilden worden. TAA – FEL – FRIET- TAA- FEL- FRIET!!

Hendriks -

We vonden het erg goed geregeld. Zeker de tocht met de huifkar was erg gezellig en handig. Er waren genoeg kano’s beschikbaar en ze zagen er goed uit. De kanoroute was erg leuk, alleen jammer dat het geen ronde was, want nu moesten we op en neer varen. We hebben op het terras niets gegeten of gedronken, maar de organisatie was stipt op tijd voor de kanotocht, dus dat was erg fijn.

Lianne de Louw -

Top Top

Louer -

We hebben de badrace gedaan. Was super, werd erg leuk begeleid door de jongeman!!! Goed

Fam. van Moorsel -

Leuke activiteit, goede enthousiaste begeleiding. Zakjes voor de paintballetjes misschien onhandig. Waaide weg en balletjes rollen eruit op de grond nvt

Langehuizen -

Leuke activiteit, goede begeleiding maar er was vooraf wel heel veel info ineens . Een uitleg met het parcours op papier geeft misschien wat meer inzicht. Eten was goed. Het vegetarisch menu was vergeten en er is 3 keer om gevraagd waardoor de eter al zoveel friet en sla op had en toen het eindelijk klaar was, de eetlust over was. Bekend was met hoeveel mensen we zouden komen en er stond maar voor de helft van de groep, tafels en stoelen klaar. Moesten bij aankomst nog bij elkaar scharrelen. Het eten was niet op de afgesproken tijd klaar.

Scheve -

De activiteit die we hebben gedaan was leuk, de hilvertocht. Wel jammer dat het geen rondje is maar dat je op een gegeven moment weer dient om te keren. De begeleiding was zeker voor verbetering vatbaar. Wij werden niet echt ontvangen en diende zelf uit te vogelen waar we naartoe moesten. Op locatie was het niet duidelijk wat we nu moesten doen en maande iemand pas na +- 10 min de groep die aangekomen was voor uitleg bij elkaar. Bij terugkomst hadden wij nog niet betaald en was niet duidelijk wanneer we dit diende te doen. Sommige deelnemers hadden dit vooraf al gedaan en er werd niks over vermeld. In principe hadden wij dus zo kunnen weglopen. Wij zijn wel zo netjes geweest om naar de bar te lopen en dit aan te geven, maar werden pas na 10 min geholpen. Maar degene achter de bar had weinig aandacht voor ons en was drukker bezig met het inschenken van drankjes en bonnetjes wegwerken dan ons te woord te staan. Erg jammer. Uiteindelijk betaald en zonder een duidelijk dankjewel dan wel bedankt voor uw bezoek maar weggelopen. Al met al denk ik wat puntjes waar jullie zeker op kunnen verbeteren. Nvt

Kamps -

Activiteiten zijn goed ontvangen en de leiding was goed en aardig. Wij hadden BBQ en wat op tafel stond was goed, alleen de verdeling van het vlees zou ik toch anders doen. Je kunt 100x keer zeggen dat men 1 stuk mag pakken er zijn altijd hongerlappen tussen de mensen waardoor er meerdere mensen waren die maar 1 of 2 stukjes vlees hebben gehad. Ik stel voor om toch een verdeling te maken per tafel. Ik heb nu zelf als een soort politieman de verdeling op me genomen bij de derde ronde en toen ging het goed. Verdere bediening was prima. Misschien een tip om drinken op te nemen per tafel zodat je niet op zoek hoeft naar de besteller en sommige mensen kregen niets en moesten opnieuw bestellen.

Vollenhoven/ Maelissa -

Huifkar tocht erg leuk in combinatie met het kanovaren. Route kanotocht hadden wij niet ontvangen bij aankomst. Wellicht in de uitnodiging aangeven dat er maar een klein tonnetje meegaat per kano, of terwijl weinig bagage meenemen. Dank voor de leuke activiteit. Bediening was prima.

zeegers -

Prima enthousiast personeel. Keuze vlees mag uitgebreider

Van Dorst -

Activiteit Biercursus was geweldig, hebben we erg van genoten. Het zou iets beter voorbereid kunnen worden. Eten was prima, al was men vergeten het beleg van de broodjes op tafel te zetten, dat kwam pas nadat we het brood op hadden.

Troomos BV -

Kanovaren was super! Reservering (en deels annulering) zeer klantvriendelijk inclusief tips. Informatie op locatie was goed en de huifkartocht naar afmeerplek prima. Goede service en gastvrij. De volgende keer blijven we zeker eten en drinken.

van Dongen -

Leuke activiteiten, wc-pot racen en laser schieten. De begeleiding was duidelijk, vakkundig en aangenaam. Snelle bediening en zeer vriendelijk

Poleij -

Echt heel erg leuk en een goede begeleiding. Het eten was echt super goed. Zowel de lunch als het bats bakken was echt heerlijk!

De Kort -

Het was heel goed.

Schapendonk -

De groep heeft niet aan activiteiten op het terrein van De Reuselhoeve deelgenomen maar daar alleen verpozing gevonden met een verblijf in en om de Reuselhoeve, door o.a. het genot van hapjes en drankjes en de afronding met een BBQ. Het eten was helemaal in orde maar aan de bediening schortte wel het een en ander. Hierover is uitvoerig gesproken met de exploitant van De Reusehloeve, de heer Guus Mulders. Deze zegt daaruit lering te hebben getrokken, Het bedienend personeel moet goed worden geïnstrueerd over de bediening van grotere groepen en de omgang met gasten. Er is begrip voor het feit dat het bedienend personeel nog jong en nog vrij onervaren is in de serviceverlening volgens het “horecaboekje”.

Reünie ex-medewerkers Bierbrouwerij /de Schaapskooi (Trappistbieren) -

Goed georganiseerd en zeer vriendelijk, flexibel personeel. Prima eten en zeer vriendelijk, flexibel en meedenkend personeel.

Kooijman -

Ik hoorde achteraf dat de medewerkers onze reservering niet in het systeem konden vinden. Dat is jammer, en best vreemd omdat ik toch echt een bevestiging had ontvangen. Gelukkig kwam alles goed. bediening was prima.

Stichting Perspectief -

Voor ons was de begeleiding op maat. De uitleg was wel summier en ik denk dat het voor mensen die nog nooit in een kano gezeten hebben wel te snel ging. Misschien kunnen jullie hier beter een indicatie van krijgen en dan het niveau van de uitleg op het niveau van de klanten aanpassen.

Heesbeen -

OK geen klachten

Leijs -

Goede leuke begeleiding. De spellen zouden wel moderner mogen worden. Elkaar eraf duwen op luchtbed is oké. Kikkersprong en skilopen zou wel iets anders mogen worden. Bediening was heel goed. Vriendelijk

John Wijten -

De begeleiding van Thomas was goed. Wellicht nog wat overals in kleinere maten als je het aanbied als 6-8 jarige activiteit.

Kraaijeveld -

Paintbal was erg geslaagd, begeleiding deed het leuk. Sommige pakken waren wat groot en helmen soms nog onder de verf van de vorige groep. Vriendelijk personeel, papieren tafelkleed voor de kids was minder, scheurt direct door wanneer de mayo erop ligt.

Olesen -

Prima begeleiding. Goed geregeld en leuk voor de kinderen.

Van de ven -
Alle reviews bekijken

Delen met anderen

Delen via:

Beschikbaarheid
MA DI WO DO VR ZA ZO
Ochtend
Middag
Reuselhoeve
Contact
Reuselhoeve
Heizenschedijk 1
5066 PL Moergestel
info@reuselhoeve.nl 013 - 513 60 31
Nieuwsbrief

Schrijf je in met je e-mail adres blijf op de hoogte!
Velden met * zijn verplichte velden

De artikel(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagentje.