Kanovaren

Kanovaren

Kanoën voor alle leeftijden

Over het kronkelende riviertje de Reusel vaar je met je kano door het grootste weidevogelgebied van Noord-Brabant, afgewisseld met de natuur van de Oisterwijkse bossen en vennen. Onderweg kom je van alles tegen. Misschien dobbert er een fuut op het water met babyfuutjes op de rug? Of zie je een grutto vliegen, de beschermde nationale vogel van Nederland. Kanovaren door het unieke natuurgebied bij de Reuselhoeve natuurgebied is voor iedereen een bijzondere belevenis.

Lees meer
Geschikt voor alle leeftijden

Kanovaren is geschikt voor alle leeftijden. Kleine kinderen kunnen in een 3- of 4-persoons Canadese kano meevaren met volwassenen. Grotere kinderen vinden een 2-persoons kano misschien leuker en voor wie liever alleen in een kano stapt zijn er 1-persoons kano’s. Zwemvesten en tonnetjes voor onderweg zijn inbegrepen bij de kanohuur. Douchen kan na afloop op de Reuselhoeve.

Zijn er mensen in je groep die liever niet willen kanovaren? Geen nood. Terwijl de anderen kanoën, kunnen zij genieten van andere activiteiten op de Reuselhoeve of gaan steppen of fietsen door het natuurgebied.

Kanotochten
De Hilvertocht

De Hilvertocht voert je dromerig soezend door het natuurgebied de Hilver. Een ideale kanotocht om er even helemaal uit te zijn. Of te combineren met andere activiteiten op de Reuselhoeve, zoals paintballen of klimmen in het Klimbos. De tocht duurt gemiddeld 2 uur.

Vertrektijden vanaf de Reuselhoeve: 11.00, 13.00, 14.00 en 15.00u.

Hondsbergtocht

De Hondsbergtocht voert je door maar liefst twee schitterende natuurgebieden: de Hilver en de Hondsberg. De tocht is zo’n 8 kilometer lang en duurt gemiddeld 4 uur.

Vertrektijden vanaf de Reuselhoeve: 11.00 en 13.00u.

Onze huifkar brengt je weg of haalt je op.

Reuseltochtje

Op zoek naar een spetterend kinderfeestje. Kom dan kanovaren. Ons Reuseltochtje is zeer geschikt voor kinderen. Je blijft op de Reusel, onderweg hoef je niet uit te stappen en dus niet met zware kano’s te sjouwen. En het water is ondiep. Wel moeten er altijd enkele ouders meevaren. De tocht duurt gemiddeld 1 uur.

Vertrektijden vanaf de Reuselhoeve: 11.00, 13.00, 14.00 en 15.00u.

Foto impressie

Video impressie

Reviews

Was goed. Leuk voor de kinderen. Was ook goed. Leuk zo’n plank met vlees en friet samen om zo te delen. Leuk dat de kinderen konden kiezen tussen op bord of op tafel friet eten

Jeunet -

ondanks de lage waterstand was het kanovaren een geslaagde activiteit Brabants: gezellig en goed

Tendersucces -

Prima geen aanvulling Tafels vooraf schoon maken inclusief bank deze waren plakkerig. Niet zo veel langs komen om te vragen voor drinken…was onderling geen communicatie tussen personeel hierover waardoor er tot 2x toe slechts paar minuten tussen zat.

Donders -

Uitstekende begeleiding. Wij hebben alleen een drankje genuttigd, de bediening was daarbij goed. Niets op aan te merken.

R Dekker -

Klim-slim parcours: uitleg prima. Megatokkel: goede begeleiding. Badkuiprace: vriendelijke meedenkende begeleiding. Niet gegeten, maar bediening drankjes op terras was vriendelijk.

C. van der Meij -

Prima begeleiding bij zowel de wc pot race als bij het lasergamen. Eten was zeer goed. Prima lunch gehad en goed dat koffie thee en melk bij werden geschonken

van de Loo -

Begeleiding was prima! Activiteiten ook, wc potten race was echt leuk wn grappig. Jammer dat het kleiduif schieten elektronisch is, dat staat ook niet op de site, misschien erbij vermelden want dit is echt anders als het gewone kleiduif schieten Eten was heel goed, erg snel en iedereen was erg vriendelijk

Tibosch agridiensten -

Wij vonden het kano varen leuk maar helaas stond het water laag dus af en toe moesten we er uit. Begrleiding was leuk! Grappige uitleg! Heel goed!! Niets aan doen 😉

Nieuwe Achtergracht 91 -

Hele goede duidelijke (!!!) begeleiding bij het soft-paintball! In bevestigingsmail verduidelijken dat het eigenlijk de bedoeling is aansluitend aan de activiteiten te eten. Er wordt in de mail beschreven dat de activiteit 2 uur duurt, dat was dus incl. Eten. Dat had ik zo niet begrepen vooraf. Uiteindelijk in overleg was er ook de mogelijkheid later te eten. Afstemming vooraf, ook van de mogelijke tijden van activiteiten is wenselijk.

Heessels -

Kleiduifschieten was wat rommelig, maar 3 goed werkende geweren. We hadden rondleiding bierbrouwerij en deze was onderhoudend en goed Was prima geregeld,alles werd steeds aangevuld en vriendelijke bediening

Donders -

Goed.

Willemse -

Hebben plattelandsspelen gedaan en hebben een goede uitleg van de spelen gekregen van Ruud. Alleen het zoeken naar de juiste maat klompen verliep moeizaam, dit kwam vnl doordat de groep zelfs chaotische bezig was. Misschien hier opnieuw de maten goed zichtbaar maken. Zelfs het ter plekke gevraagde koffie met gebak werd goed in het programma ingevoegd door het personeel.

De BBQ voldeed aan onze wensen, met uitzondering van de aantal stukken zalm (dit waren er geen 22). Hebben achteraf, van familieleden gehoord dat ze naar de zalm gevraagd hebben waarop het personeel geantwoord heeft: dat er de keuze was van zalm of sparerib. Heel erg jammer als er wel 4 verschillende stukken vlees/vis in het pakket genoemd worden zonder duidelijk te vermelden dat men tussen zalm en sparerib zou moeten kiezen .

H. Perrij -

Goede activiteiten en begeleiding Goed geen verbeterpunt

No Limit -

Wij komen met kinderen met een beperking en hier wordt goed op in gespeeld. De reuselhoeve biedt structuur en rust en dat is prettig. Daarnaast zijn de activiteiten voor een mooi kostenplaatje, want als dit zou gaan stijgen zouden wij geen gebruik meer kunnen maken van de activiteiten en onze kinderen genieten hier enorm van. Kinderen leren via de uitjes bij jullie om te gaan met nieuwe situaties en leren ze zichzelf beter kennen en vaardigheden ontwikkelen. Het ziet er netjes uit en mensen zijn super vriendelijk en gastvrij.

Zorgokee -

Het water om in te kanoën stond bijna droog. het eerste deel van de route zit je de hele tijd aan de grond en op veel plaatsen is het helemaal dicht gegroeid met riet. Hier worden de kano’s en de deelnemenrs erg smerig van. Dit verdient minstens een waarschuwing vooraf. Tevens is het niet gek om het water wat vrij te knippen, of niet bij dit punt te beginnen. Bij vertrek zaten de kano’s onder de modder en andere smerigheid, na de vraag om een doekje om dit wat af te doen, kregen we een erg verontwaardigde reactie. De omschrijving past niet echt meer bij de echte activiteit. nvt

Olav Damen -

Wij hebben het klimparcours gedaan. De uitleg was duidelijk en de begeleiding was goed. Het parcours was uitdagend en erg leuk! Voor ons was de tijdsduur van 2 uur prima. We hebben niet gegeten. Wel nog een paar drankjes op het terras. We hadden vriendelijke en gezellige bediening van Stijn. Er was ruim voldoende keus aan speciaalbiertjes wat bij ons goed in de smaak viel.

van Bijsterveldt -

De begeleiding van zowel het kanoën als de excursie bij Reuzenbieren was keurig in orde. Dit was keurig

M.Verbruggen -

Prima Heel goed eten en vlotte, prettige bediening.

PrO -

Heel goed! Goed op orde.

Koreman -

Zeer goed, een echte aanrader zeer vriendelijke bediening.

Daems -

was geen begeleiding tijdens het klimmen omdat het hard regende. de begeleiding was aan het schuilen. wel een aardige jongen die wel goed begeleide bij de wc potten race. op het begin van de dag moesten we zelf aangeven dat er nog wel een keer een rondje werd gedaan met drinken. tot 2x toe moest dit, anders kregen de mensen geen drinken.

Gemeente Tilburg -

Hartstikke leuk, goed georganiseerd. Geen verbeter punten Prima

Denissen -

De activiteiten waren leuk en de begeleiding was goed en gezellig. We hebben een zeskamp gedaan. De enige tip die ik zou kunnen bedenken is dat het finale spel een ander spel is dan de spellen uit de zeskamp. Nu werd als het ware een spel herhaalt terwijl als je nog een nieuw finale spel hebt het meer boeit voor de groep. Ik zag bijv peddel hangen. Dat zou al goed zijn he…… We hadden vriendelijke bediening. De kwaliteit van het eten was prima. De friet vonden velen geweldig door de kruiden.
Kleine tip we hadden de bof dat het prachtig weer was. De koffie en thee stond keurig klaar op een sta tafel in de zon. Hierdoor ging op een moment de melk schiften in de koffie. Dus een kleine tip. De melk niet in de zon klaar zetten.

Van der Plas -

De informatie bij de bierproeverij was erg minimaal. We hadden wel wat meer willen rondlopen en kijken naar de apparaten. Bediening was prima
lekkere bbq

De Vlinderakker -

Ontvangst was erg goed. Stijn wist meteen mijn naam te melden. Lijkt een detail, maar geeft meteen een erg welkom gevoel!! Uitleg kanoën was prima. Reuselroute wel erg (teveel) begroeid. Te zwaar kanoën. Ook terugvaren tegen de stroom in is te zwaar. Ophaalpunt beter in Moergestel leggen. Eten was simpel maar lekker. Bij grote plank voor meerdere personen bordjes bijleveren. Bediening was zéér vriendelijk èn attent. Dit verdient een extra pluim. Goed opgeleid personeel dus. Dat betaald zich altijd uit.

Smetsers -

Kruisboogschieten met 31 personen in 1 uur is geen doen. We hebben allemaal maar 1 ronde kunnen schieten! Dit had in 2 groepen verdeeld moeten worden.
Over de rest helemaal tevreden. BBQ was van zeer goede kwaliteit en salades, sausjes en friet werden ruim aangevuld. Af en toe werd niet de gehele drankbestelling uitgeserveerd: is misschien ook lastig met zo’n grote groep.

Inspectie groep Nederland -

Leuk leuk en nog eens Leuk. Verbeterpunten. Finishvlag bij wcpotten race. En punten score totaal met 1 winnaar. 1 klein aandenken schenken bijv beker Heel prima. Netjes zoals het hoort

Stichting samen sporten. S v hoof -

Heel positief. We merkten wel dat de kinderen nog wat aan de jonge kant waren voor het paintballen, maar ze vonden het wel leuk. Was goed.

Kinderfeest van eijl -

Heel erg goed.

Verhelpen -

Prima. wij deden de plattelandsspelletjes, dat was heel leuk. de BBQ vond ik niet zo goed. Jullie hadden vooraf bij de boeking duidelijker kunnen vermelden wat je krijgt bij een standaard BBQ. Ik wist bijvoorbeeld niet dat de kinderen slechts 1 kipfilet kregen, waardoor we te weinig hamburgers hadden.
Daarna duurde het heel lang voordat de laatste ronde met zalm en spare ribs kwamen, waardoor iedereen met honger bleef zitten.

van Steensel -

De activiteiten waren, leuk alleen de platteland spelen vielen een beetje tegen omdat niet iedereen alles kon doen en er te weinig tijd was om alles af te maken! En er aangegeven was met balk werpen! 1,2,3,5 of 10 als hij in de sloot beland! Hij belande 2 keer in de sloot waarop niet geholpen werd en ik door de prikkels en brandnetels heen moest! Om te zoeken want anders stopte hij het spel want geen balk ik geen spel meer dat vinden we wel een beetje vreemd! Die het werp spel dan ergens anders dat het niet in de sloot kan belanden.

Rompa -

Activiteit en begeleiding oke, bediening ook

bouckaert -

Was leuk. Denk dat de uitleg missschien te moeilijk wordt verteld in te korte tijd voor kinderen van deze leeftijd. De frietjes met snack waren prima. Vlotte bediening.

Van esch -

Super goed

Familie Hultermans -

De activiteiten waren erg leuk, paintball en WC race. Uitleg van de begeleiding waren duidelijk Het eten was voortreffelijk en de bediening was top

Franken -

Prima begeleiding. Activiteit mag iets langer duren en wellicht een pauze tussendoor om wat te drinken en van teams te wisselen indien gewenst. Wellicht vooraf een tafel reserveren zodat gasten/vrienden meteen naar de juiste tafel kunnen lopen. Een parasol met wat ballonnen/slingers zou het extra feestelijk kunnen maken. Bediening zou iets alerter kunnen zijn met aanvullen kannen met limonade. Wellicht is het een optie het arrangement iets duurder te maken met onbeperkt aanmaaklimonade (zelftap?). Een versnapering tussendoor zoals wat chips/assortiment snoep zou ook een welkome aanvulling zijn.

Luka Spiering -

Wij waren niet zo blij met het feit dat we op het kanaal moesten gaan varen vanwege droogte. Dit hadden wij liever vantevoren gehoord zodat we zelf de keus hadden kunnen maken om wel/niet te komen nu.

Menting -

Prima begeleiding Wij hebben alleen wat gedronken. Oké verder.

Van brunschot -

was prima, dachten flexibel mee meedenkend , vriendelijk, een dikke10

herik -

Begeleiding goed en activiteit ook. Friet op tafel was weer een succes. Op tijd klaar ook. Mayonaise of ketchup fles schoot wel steeds open

Kruiver -

Beste Guus. Via deze weg wil ik de reuselhoeve en jou nogmaals enorm bedanken voor de medewerking en gift voor de droomdag van Angelo! Hij heeft erg genoten. Dankjewel !

Rosalie -

De begeleiding was meer dan goed. Eten meer dan voldoende en ook lekker.

Polak -

onduidelijkheid over het wel of niet oppikken van ons na de tocht, personeel was vriendelijk

stark -

ik vond dat je lang moest wachten voor dat je werd opgehaald. de activiteit zelf was echt top en begeleiding ook. bediening was. we wouden nog wat drinken na de activiteit waarvan de begeleiding dit was want die zei kies maar mooi plekje uit. na langer dan een kwartier gewacht gingen we maar naar huis zonder drankje. ik ging toen afrekenen bij dezelfde persoon en toen werd er ook niks over gezegd.

raaijmakers -

Het kleiduifschieten was erg leuk! Het kanoën was helemaal niet leuk. Het is al een lange tijd droog waardoor het water laag staat. We moeten super veel lopen. Dat was niet leuk. Wel aardig personeel

Terommels -

Was prima, goede uitleg vooraf. Eten was super! Werd voldoende bijgevuld en kwamen vaak genoeg langs om te vragen of we nog wat drinken wilde. Bediening was vriendelijk en goed

Smetsers -

Prima!

Lansdorp -

iets actievere houding, zelf iniatief genomen tot het volgen van een spel. verwacht meer begeleiding personeel is vriendelijk, maar moesten wel steeds zelf drinken bestellen en ook zelf gevraagd om de buitentafel af te doen, voordat eten werd geserveerd. op een andere picknicktafel stond nog bestek ed. van de vorige bezoekers, dit heeft er ook de hele tijd gestaan.

kuypers -

Kanoën was prima. Leuke tocht. Kleiduiven schieten was afgelopen jaar heel leuk. De begeleider maakte er toen echt een competitie van en iedereen was enthousiast. Dit jaar wist de begeleider Niels niet goed hoe het werkte en had nogal een knullige uitleg. Daardoor haakten mensen af en was iedereen er wel klaar mee. Dit was jammer omdat we dus ook anders hebben meegemaakt. Bediening was prima, gemoedelijk.

Blankenspoor -

Goede begeleiding, geen aanmerkingen Het eten zou sneller op tafel kunnen. (BBQ)

dorine pieters -
Alle reviews bekijken

Delen met anderen

Delen via:

Beschikbaarheid
MA DI WO DO VR ZA ZO
Ochtend
Middag
uitdaging:
Reuselhoeve
Contact
Reuselhoeve
Heizenschedijk 1
5066 PL Moergestel
info@reuselhoeve.nl 013 - 513 60 31
Nieuwsbrief

Schrijf je in met je e-mail adres blijf op de hoogte!
Velden met * zijn verplichte velden

De artikel(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagentje.