Brouwhuys ReuZ

De brouwmeesters van Brouwhuys Reuz bieden verschillende activiteiten aan. Klik op lees meer voor alle mogelijkheden.

Lees meer
Workshop Bierbrouwen

Op de Reuselhoeve kun je zelf je bier brouwen. Met een heuse brouwmeester ga je stap voor stap aan de slag met je eigen brouwinstallatie. Ondertussen leer je van alles over schroten, maischen, filteren, spoelen, koken, koelen en ingrediënten als hop en gist. Na 6 weken is je eigen bier klaar. Ieder krijgt 1 flesje zelf gebrouwen speciaal bier gratis en je kunt er een gezellige proefavond met bijvoorbeeld een barbecue aan vastplakken. De workshop bierbrouwen duurt zo’n 4 uur. Maar dan ben je ook wel bijna een brouwmeester. De workshop is alleen mogelijk in combinatie met de proeverij en de budget barbecue en dit programma kost € 50,- p.p.. Voor € 12,- p.p. extra krijgt ieder 12 flessen eigen gebrouwen bier. Graag vooraf doorgeven.

Deze workshop is te boeken v.a. 15 personen op ma. t/m don. Op vrij. t/m zon. v.a. 8 personen.
(Indien je met minder personen bent, bestaat de mogelijkheid om in overleg bij een andere groep aan te sluiten.)

Rondleiding Brouwhuys ReuZ

Onder begeleiding van één van de brouwmeesters van Brouwhuys ReuZ krijg je een rondleiding in de brouwerij. Je start bij het brouwhuis op de 1e verdieping waar het proces wordt uitgelegd van graan tot suikerwater. Daarna daal je af naar de kelder en wordt duidelijk de ontwikkeling van suikerwater naar bier met het bottelen en nagisting op de fles. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en is inclusief 1 consumptie naar keuze.

Minimaal aantal deelnemers is 5 personen. Kosten zijn € 10,- p.p.

Bierproeverij

Ben je geïnteresseerd in welke bierstijlen er zijn, waar ze vandaan komen, welke grondstoffen ze bevatten, wat de typische kenmerken zijn van elke bierstijl en of je deze kunt herkennen in een selectie van de bieren van Brouwhuys ReuZ, dan is een proeverij van 5 bieren in proefglaasjes van 15 cl. onder begeleiding van een biersommelier een uiterst leerzame en tegelijkertijd gezellige activiteit. Inclusief een kaasplankje waarin één van de bieren verwerkt is. Een proeverij duurt gemiddeld 2 uur.

Minimaal aantal van 5 deelnemers. Kosten proeverij van 5 bieren € 20,- p.p inclusief kaasplankje.

Bierquiz

Wil je één van de opties combineren met een uitdagende activiteit dan kies je voor de bierquiz. In kleine groepjes test je je kennis over bier en de bierwereld. We doorlopen een kleine 40 meerkeuzevragen. Na afloop brengen we in beeld wat de juiste antwoorden zijn en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Uiteraard staat daar een leuke prijs tegenover. De bierquiz duurt ongeveer 1 uur.

Eenmalige kosten ongeacht het aantal deelnemers € 15,00 inclusief de prijs voor de winnaar..

Cursus bierbrouwen

Een cursus duurt gemiddeld 7 uur en kan geboekt worden gedurende vanaf ’s morgens vroeg, of vanaf 13.00 uur ’s middags. Afhankelijk van de starttijd wordt de cursus gecombineerd met een lunchplank lunch of houtvuur barbecue.

De cursisten krijgen van te voren via de mail een paper toegestuurd die je thuis bestudeert. Op de cursusdag doorloop je alle brouwstappen in een klein groepje met een eigen brouwinstallatie. Met behulp van de paper, een brouwlog waarop alle brouwstappen staan, een uitdraai van het recept en een brouwprogramma bereik je aan het einde van de dag het gewenste resultaat. Uiteraard werk je onder begeleiding van de brouwmeester en krijg je per stap de theorie aangeboden. Je kunt van te voren aangeven welke bierstijl je wilt brouwen. De brouwmeester maakt dan het recept en zorgt voor de benodigde grondstoffen. Na 4 weken kom je eventueel terug en kun je mee helpen met het bottelen van het bier. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na nog eens 2 weken kun je het gebottelde bier komen proeven en/of inkopen. Je betaalt dan € 1,00 per flesje van je zelf gebrouwen bier. We werken in een groepje met minimaal 6 cursisten. Ben je met minder, dan voegen we individuen of kleine groepjes samen. De cursus is vaak op vrijdag of zaterdag. Je wordt benaderd over de datamogelijkheden zodra er een minimum aantal deelnemers van 6 personen is. Bestaat je groep uit 6 of meer dan kun je rechtstreeks via de site boeken.

De kosten voor de cursus zijn € 50,00 p.p.. We adviseren de cursus te combineren met een lunch of een diner. Tussendoor een proeverij van 5 of meer Reuzenbieren past uiteraard uitstekend.

Reviews

Beide activiteiten het klim-klauter parcours voor de kinderen en het kruisboogschieten is erg goed begeleid. Vooral de instructie en begeleiding van het kruisboogschieten is goed geweest. Er was ontspannenheid en humor, leuk. We hadden nog wel wat langer willen schieten. De bediening was snel en de appeltaart was lekker. Bij de ontvangst had er iets meer aandacht kunnen zijn. Wij kwamen met iemand die 80 werd. Wellicht even feliciteren zou leuk zijn geweest.

Brouwer -

Leuke begeleiding, beter om uitleg te doen als de kinderen nog geen geweer hebben Servetten op tafel en voldoende kannen ranja klaar hebben staan

Souman -

Boogschieten is prima, iets uitgebreider kan wel. Niet gegeten.

Vleuten -

Laser kleiduivenschieten; goede begeleiding en duidelijke uitleg. Het is competitief, maar je bent na 1 ronde al klaar. Dus na 10-15 minuten. Ik had voor mijzelf “vertaald” dat je met 15 man een uur bezig bent. Wij hebben vooraf gevraagd of wij gezien ons beperkte budget voor eigen lunch mochten zorgen. Wij hebben wel gebruik gemaakt van koffie en thee en na afloop van de activiteit nog een drankje. Contacten en bediening zijn erg goed.

Gemeente Boxtel -

Heel leuk, leuke begeleiding met dank aan Josien. Verbeterpunt is misschien duidelijke aanwijziging waar je je mag melden. Ik liep nu po een privefeestje binnen Lekkere biertjes, lauwe chocomel

Vandekallenenco -

Begeleiding bij het bierbrouwen was prima. Wel jammer dat het vooral wachten is op de volgende handeling, maar dat gaf ons dan weer de mogelijkheid om met iedereen te kunnen babbelen tussendoor. Weinig op aan te merken, behalve dan dat het jammer was dat de bediening de ijsjes op het einde was vergeten.

Bressers Metaal -

Was prima, duidelijk Ze mogen ook buiten op het terras komen vragen of je een drankje wil

Dounen -

Goed

Hufkens -

Goede uitleg en klantvriendelijk Goed, warme chocomelk had warmer gemogen.

Nee -

Prima!

Dirks -

Het was een leuke activiteit en het werd goed uitgelegd. Het was alleen jammer (omdat we met een grote groep waren) dat er veel mensen stil hebben gezeten. Het eten was lekker. Ik vond het wel jammer dat wij niet zelf mochten BBQ. Ik dacht dat wij via een buffet zouden eten en dus op deze manier meer konden variëren in plaatsen. Helaas zaten wij ook op een plaats dat het heel snel te donker was om te eten. De bediening was goed, tijdens het eten duurden het drinken wat langer dan eerder op de dag.

Firma Verouden -

het was erg leuk om zelf bier te brouwen. Meneer Jos legde het ook leuk en goed uit. Misschien tussen door een bv kwis doen als je moet wachten. Was erg lekker en als we te kort hadden dan werd het snel gebracht.

Rijnen -

We hadden helaas een ander traject vanwege de lage waterstand op de Reusel. We hadden dit graag geweten. Ik had eerder in de week gebeld met de vraag of het allemaal wel doorging. Van een alrernatieve route is toen niets gezegd. We hebben nu op het kanaal gevaren en dat was redelijk saai.

van Duijn -

Melanie was hartstikke aardig, en uitleg was helder!

Mathijssen -

Prima. Wij hebben niet gegeten

ketelaars -

De begeleiding was goed bij het kanoen en lasergamen. Bediening was en en eten lekker.

Verhagen -

De activiteiten zijn prima in orde en ook de begeleiding is goed. TIP: Wel zou je bij de wc pot race iets duidelijker kunnen zijn met wie er wint in de race en wie daarna tegen elkaar moeten. b.v. met nummers 1, 2, 3, 4 enz uit te delen. Door het enthousiasme van de groep zijn ze na een paar rondes vergeten wie er in de vorige ronde 1, 2 of 3 was geworden. Met als gevolg dat met de finale ronde niet de juiste personen op de pot zitten. Al met al mocht dit de pret van de activiteit NIET DRUKKEN. Het bestellen van de consumpties ging vlot. Het was erg warm en als we zelf vroegen of we nog iets mochten bestellen was dat geen probleem. Helemaal top dat de drankjes zelfs bij het paintball veld werden gebracht. Het eten heeft goed gesmaakt en zag er keurig verzorgt uit. De schaal extra frietjes die we niet besteld hadden viel in goede handen. Juist die kleine extra dingen maken zo’n dag nog leuker.

van der Velden -

Super gedaan Lisa!! De kinderen waren super enthousiast en hebben er bij thuiskomst nog veel over verteld Heel netjes en vriendelijk. De kinderen waren buiten aan het spelen en ze kwamen netjes vragen of ze de friet mochten gaan bakken, toen het bijna klaar was zijn we de kids binnen gaan halen

Van de Laak -

Alles goed in orde! Lekker eten, eventueel wat uitbreiden met extra groenten.

Van den Broek -

Ik vond de uitleg goed. En verder alles prima.

Schroevers -

We hadden de foute bingo-avond gekozen. Was erg leuk en gezellig. Alles was super geregeld! Nog bedankt voor de ijsjes!

van den Dries -

Paintballen was heel leuk. De begeleiding en instructie daarbij was duidelijk. Degene die ons holp was heel vriendelijk. Jammer dat er maar weinig balletjes uit elkaar spatten als je elkaar raakt. Iemand had per ongeluk ook zijn volle zakje laten vallen en het was jammer dat hij die niet op mocht rapen. Misschien is het een idee om voor ieder team een platte bak neer te zetten waar alle balletjes in gaan. Is stabiel. Minder kans op verspilling? Prima.

Appels -

De activiteiten waren erg leuk, goede uitleg gekregen ook, de huifkar bestuurder mag echter wat vriendelijker/begripvoller zijn. Eten heeft ons allemaal erg goed gesmaakt. Salade was wat weinig maar werd na vragen direct aangevuld.

Lemmens -

Leuk, prettig en met respect ook voor de oudere deelnemers prettige dienstverlening

Schoenmakers -

Het zag er allemaal super leuk uit! Degene bij het klimmen stond alleen een het werd drukker dus eigenlijk tijdelijk wat weinig toezicht op het moment dat kids gingen tokkelen Prima netjes verzorgd en vriendelijk te woord gestaan

Snels -

Prima geregeld. Aardige begeleiders en goed aandacht voor de veiligheid Het nieuwe gebouw en terras zijn erg gezellig. Eten is prima en lekker

van der Velden -

Goede begeleiding bij paintball, 10 jongens die niet allemaal even goed kunnen luisteren begeleidster maakte daar snel korte metten mee. Prima

Konings -

De aangeboden activiteiten waren goed. De begeleiding enthousiast. Jammer was wel dat er storing was bij het kleiduiven schieten. Het aangeboden alternatief was prima. Het eten was geweldig. Goed verzorgd en meer dan voldoende. Kleine tip, als er een grote groep komt met een drank arrangement probeer dan in het begin een 2de ober in te zetten om het opgang te krijgen. Als het loop is het verder goed bijhouden.

PI Vught -

Het brouwen werd uitgelegt door een gepassioneerde bierbrouwer Erg vriendelijk en ondanks dat er geen lunch plankje was gereserveerd werd er tocj al het mogelijke gedaan om dit te regelen

Van der Weegen -

Activiteit was erg leuk. De begeleider zou iets meer interactie met de kinderen mogen hebben. Hij stond er maar een beetje bij. We waren op de afgesproken tijd aanwezig maar het snelle waarmee we ontvangen werden deed uitstralen dat we te laat waren. Het eten was lekker. Voor de kids altijd leuk tafelfriet.

Kwinten -

Het was echt super. Klantvriendelijk, snel. Niks op aan te merken

Slenders -

Top alles was goed geregeld. Goed

Horrevorts -

Goed. Begeleiding goed. Duidelijke uitleg. Het tokkelen hadden ze wel vaker willen doen. Goed. Vriendelijk personeel

Francoise -

Die was goed, gezellig, behulpzaam, vriendelijk en duidelijk. Eten was lekker. Bediening kan uitleg geven wat de groep krijg voorgeschoteld. Dan weet men waar ze aan toezijn.

Verhoeven -

Activiteiten zijn leuk en uitdagend. De begeleiding was ook prima. Het parcours was op sommige plaatsen aan de hoge kant voor de kinderen die maar net 1.30 m waren. Dit gaf problemen met het vastmaken van het beveiligingssysteem aan de kabels. Was prima en snel

van de Sande -

Wij vonden de begeleiding erg slecht. De dame die de kinderen begeleidde kon niet goed met kinderen overweg. Ze was erg kortaf en onvriendelijk. Er waren twee groepen tegelijk en maar een begeleider. Dit was niet te doen, je moest erg lang op elkaar wachten. Het paintball was ook niet geweldig. De kogeltjes bleven vaak heel en deden pijn, dat stond niet in de beschrijving van junior paintball en onze ervaring bij een andere locatie is ook veel beter. Dit komt mede door andere kogels, maar ook hadden ze daar dikkere pakken voor de kinderen en petjes om hun hoofd te beschermen. Het terrein stond vol met brandnetels, dat zou ook beter schoongemaakt kunnen worden. Er werden ook geen spelvormen aangeboden, de kinderen werden compleet losgelaten. Eten en bediening waren prima!

De Jong -

Begeleiding goed We hadden van 15-16 u voor 18 personen geboekt echter waren er 3 die niet meededen en wel betaald . Ik snap dat je niet een hele groep af kan zeggen maar zelf zou ik de 3 personen niet laten betalen en volledig verrekenen met de drank Rekening . ( we hebben 1x 6,50 terug gekregen ) Toen onze groep aan t tokkelen was kwam er een moeder met 2 kinderen ook tokkelen door onze groep heen. Mag iets sneller wel heel vriendelijk.

Vroon -

De lunch was prima verzorgd en personeel heel vriendelijk

Ava cooling -

Ik vond het een erg mooie locatie. De begeleiding was prima. Was ook allemaal in orde.

May -

Goed, niets Vriendelijk, knap met jonge mensen. Oogde goed en professioneel. Meer keuze in snacks. Kost niet veel meer en voegt iets toe.

Subnel -

Goed en gezellig. Evt zou het goed zijn materiaal voor de activiteit dubbel te checken Eten mbt, bediening goed

Tax -

Prima. Ik vond het eten duur. De kinderen kregen best weinig frietjes. Normaal krijg je gewoon een bakje en een snack, ik vond dit best karig.

Berg -

Leuke activiteiten en heel goed eten. Verbetering mogelijk in het enthousiasme van het personeel. In de vorm van Entertainer. Goede kwaliteit van het eten. Iets eerder opdienen na activiteit is een tip.

Thuisvester -

Activiteit was super. Zoonlief vond het alleen niet leuk dat hij teams moest kiezen. Hij was overweldigd en moest heel snel kiezen Eten was ook heel goed. Net als de bediening

Oerlemans -

geen opmerkingen ook prima. hooguit afsluiten met een klein ijsje.

Nettenbreijers -

Goed, niets Vriendelijk, knap met jonge mensen. Oogde goed en professioneel. Meer keuze in snacks. Kost niet veel meer en voegt iets toe.

Subnel -

Activiteit was super. Zoonlief vond het alleen niet leuk dat hij teams moest kiezen. Hij was overweldigd en moest heel snel kiezen Eten was ook heel goed. Net als de bediening

Oerlemans -

Wij hebben allen de badkuipenrace gedaan: leuke activiteit en duidelijke uitleg van de dame We hebben alleen koffie met gebak gedaan en een paar drankjes….goede en snelle service.

Coppelmans -

Helemaal prima. Erg fijn dat iedereen een overzicht heeft welke groepen er komen zodat alle gelijk op rekening kon. Verbeterpuntje: waarom kun je niet met creditcards betalen? We hebben alleen wat gedronken en dat was allemaal prima. Bediening bij het klimmen was er niet, maar ik kon zo bij de bar bestellen en het wwrd gebracht

Keijzer -

Kanoën in leuke omgeving! Op terugweg laatste stuk erg laag water, met 2-en in kano maakte dat je vastliep op bodem.
Leuk dat je met huifkar gebracht word!was gezellig!! Vriendelijke bediening. Tijd voor grapje, Snelle service en bediening zonder opdringerig te zijn.

Brugmans -
Alle reviews bekijken

Delen met anderen

Delen via:

Reuselhoeve
Contact
Reuselhoeve
Heizenschedijk 1
5066 PL Moergestel
info@reuselhoeve.nl 013 - 513 60 31
Nieuwsbrief

Schrijf je in met je e-mail adres blijf op de hoogte!
Velden met * zijn verplichte velden

De artikel(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagentje.