Familie-uitje organiseren?

  • Home
  • Familie-uitje organiseren?

Waar moet je aan denken wanneer je een familie-uitje gaat organiseren?

Ben jij dit jaar de gelukkige om een leuk familie-uitje te organiseren? Dan hebben we hieronder voor je de do’s en dont’s op een rijtje gezet. Waar moet je aan denken en wat moet je beslist weten en niet vergeten?

1. Bepaal de gastenlijst. Dat kan nog een lastig klusje zijn? Wil je de hele familie uitnodigen, dus ook de kleine neefjes en nichtjes? Trek één lijn wanneer je gaat uitnodigen. De hele familie is ook echt de hele familie. Je kunt ook kiezen voor een neven- en nichtendag, of een boers- of zussendag… 

2. De datum bepalen. Een  datum prikken waarop iedereen kan is een lastig klusje. Vaak is de zaterdag of zondag de meest geschikte dag. Maar ook op die dagen hebben veel mensen vaak vaste verplichtingen zoals sporten van de kinderen of een muziekles. Kondig je uitje in elk geval ver van te voren aan. Een handige app om bij iedereen verschillende data te inventariseren is www.datumprikker.nl. Bedenk ook dat de datum gebonden is aan het seizoen en dus het weer. Kies een uitje dat past bij het seizoen. Er zijn overigens genoeg uitjes die je altijd lekker buiten kunt doen.

3. Wat is je budget? Stel van te voren je budget af de rest en maak concreet. “Niet te duur” zegt niet veel, maar bepaal een vast bedrag. Op basis hiervan kun je een goede offerte opvragen en weet je precies wat er wel of niet is in begrepen in het familie-uitje. Vraag naast de offerte ook om de annuleringsvoorwaarden, zodat je weet tot wanneer je nog kosteloos kunt annuleren. Door dit ook te communiceren aan iedereen kun je voorkomen dat je voor een vervelende verrassingen komt te staan. Wil je ook het gebruik van de drankjes een beetje binnen de perken houden, vraag dan aan de locatie een suggestie om dit op te lossen.

4. Waar gaan we naar toe? Natuurlijk wil je een origineel familie-uitje bedenken en iedereen verrassen met een leuke en gezellige dag. Houd er bij het kiezen van je uitje wel rekening mee dat het voor iedereen op een redelijke rijdafstand ligt. Uiteraard zullen er altijd familieleden zijn die misschien wat verder moeten rijden. Maar streeft naar een gemiddelde rijtijd van circa 1 tot 1,5 uur. Dan blijft het leuk voor iedereen. Tip: check voor vertrek altijd even de site www.vananaarbeter.nl . Juist in het weekend zijn er vaak vervelende wegomleidingen die ervoor kunnen zorgen dat je te laat ben op je familie-uitje.

5. Wat gaan we doen? Tja, dat is natuurlijk de grote vraag! Je wilt het liefst een uitje waarbij iedereen kan meedoen: kinderen, pubers, vaders, moeders, broers en zussen en opa’s en oma’s. Laat je niet meteen uit het veld slaan: er zijn genoeg leuke familiedagjes te organiseren waaraan iedereen kan meedoen. Zo kan een locatie een aantal leuke activiteiten met elkaar combineren zodat je toch een gevarieerd dagje-uit hebt voor allemaal. Opa en oma vinden het vaak ook al super gezellig om te kijken naar hoe actief iedereen bezig is en daar genieten zij ook van.


Reuselhoeve
Contact
Reuselhoeve
Heizenschedijk 1
5066 PL Moergestel
info@reuselhoeve.nl 013 - 513 60 31
Nieuwsbrief

Schrijf je in met je e-mail adres blijf op de hoogte!
Velden met * zijn verplichte velden

De artikel(en) zijn toegevoegd aan je winkelwagentje.